Acupunctuur, Buteyko en Homeopathie

Behandelmethoden integrale geneeskunde in Den Haag

De behandelmethoden bij Praktijk Oosterman in Den Haag lopen sterk uiteen. Dr. H. Oosterman heeft meer dan 25 jaar ervaring met acupunctuur, homeopathie en andere alternatieve geneeswijzen. Met deze ervaring helpt hij u graag van uw klachten af. 

Neem contact op

Acupunctuur en naaldloze acupunctuur

Bij acupunctuur worden de energiestromen in het lichaam weer in balans gebracht. In het Chinese denken is ziekte een disbalans in de energieën. Door het herverdelen van de energieën krijgt het lichaam de kans zichzelf te genezen. Tijdens een acupunctuurbehandeling kunnen er zowel acupunctuurnaalden als een infraroodlaser gebruikt worden. Bij acupunctuur met een infraroodlaser worden geen naalden gebruikt, waardoor het toegankelijker is voor kinderen en volwassenen die bang zijn voor naalden. Acupunctuur kan in principe bij alle kwalen worden ingezet. Een bekende toepassing is de anti-rookbehandeling. Een van mijn specialiteiten is tevens ooracupunctuur. Dat is beinvloeding van de energiestromen via de oorschelp. Het oor biedt namelijk een volledige projectie van alle lichaamsdelen. De oorlel staat bijvoorbeeld voor het hoofd.
Wilt u weten hoe acupunctuur u kan helpen? Bel dan 06 - 295 678 48 of vul het contactformulier in.

Maak direct een afspraak

Homeopathie

Bij homeopathie wordt een middel verdund en gepotentiëerd (een proces van schudden). De kracht, de essentie van het middel, komt naar boven. Het oorspronkelijke middel hoeft niet plantaardig te zijn, maar kan ook dierlijk of mineraal zijn. Er is dus altijd sprake van een verdunning. Bij fytotherapie is er geen sprake van verdunning. Deze begrippen worden vaak door elkaar gebruikt. Het is echter van belang te weten dat fytotherapeutische middelen niet door verzekeraars vergoed worden en homeopathische middelen soms wel.


Doordat het vooral een beïnvloeding van de energieën betreft bij homeopathie, hoeft men niet bang te zijn voor bijwerkingen. Wel kan in het begin een verergering van de klachten optreden die u al had. De uitvinder van de homeopathie is Hahnemann. Hij paste vooral de klassieke homeopathie toe (waarbij met name middelen worden gekozen op karakter en voorkeuren van bijvoorbeeld voedsel). De door mij gebruikte homeopathie is de klinische. Deze vorm gaat vooral uit van symptomen en is wat praktischer ingesteld dan de klassieke homeopathie.

Meer informatie?

Buteyko

Wist u dat u door de juiste ademhalingstechniek astma kunt verminderen? Praktijk Oosterman gaat met u aan de slag met de Buteyko techniek. Bij Buteyko wordt ervan uitgegaan dat de bewustwording van de eigen ademhaling kan zorgen voor verbetering van de gezondheid en het verminderen of zelfs verdwijnen van diverse aandoeningen. De behandeling is vooral bedoeld voor astma, maar is ook geschikt voor hartritmestoornissen, hoge bloeddruk, migraine en doorbloedingsstoornissen. Meer informatie over deze ademhalingstechniek? Bel 06 - 295 678 48 of vul het contactformulier in.

Contact opnemen

Reiki & Tera Mai

Heeft u het gevoel dat u minder energie heeft? Veel kwalen zijn het gevolg van een gebrek aan energie. Een handoplegging tijdens een reikibehandeling kan u helpen. Het belangrijkste doel van een Reiki handoplegging is het toevoeren van energie. Door extra energie beïnvloedt u uw gezondheid positief. Wilt u een afspraak maken voor een Reikibehandeling of wilt u meer informatie? Bel 06 - 295 678 48 of vul het contactformulier in.

Vraag naar de mogelijkheden

Kinesiologie

De test van de deltaspier (de armtest) is een lichaamspendel. Men kan hiermee organen uittesten en uitzoeken welke geneesmiddelen passend zijn. Wanneer uw deltaspier bijvoorbeeld bij de test op nierfunctie sterk blijft, dan is uw nierfunctie zelf ook sterk. Wordt uw spier hierop zwak, dan zijn de nieren zwak. Dus: sterke armspier = sterk orgaan en zwakke armspier = zwak orgaan. Met deze test is ook candidiasis makkelijk aantoonbaar. Om te bepalen of een bepaald middel (regulier of alternatief) wel of niet bij u past, is deze test ook heel geschikt.

Meer weten?

Intrinsic factor

Intrinsic factor is een maagfactor die ervoor zorgt dat er voldoende vitamine B12 vanuit de maag in het bloed wordt opgenomen. Symptomen van gebrek kunnen zijn: moeheid, hartkloppingen en in ernstige gevallen ook bloedarmoede. Door inlaseren en eventueel slikken van een middel dat intrinsic factor bevat kan dit euvel meestal adequaat worden aangepakt.

Maak een afspraak

EMDR

EMDR is een therapie die ervan uitgaat, dat via bepaalde, geleide oogbewegingen, klachten verminderen of verdwijnen. Deze methode is vooral heel goed geschikt voor mensen die een traumatische ervaring hebben gehad (recent of in het verleden). De mate van verbetering kan onmiddellijk gecheckt worden.

Vraag naar deze therapie

EFT: Emotional Freedom Therapy

EFT - Emotional Freedom Therapy - is een methode om negativiteit uit het leven te verwijderen door middel van het tappen van bepaalde acupunctuurpunten. EFT is een verbluffend eenvoudige methode. Deze methode is snel aan te leren en is heel effectief. Ook voor lichamelijke klachten is deze methode te gebruiken. Vul het contactformulier in of bel 06 - 295 678 48.

Vraag ons naar de mogelijkheden

Littekenstoornissen

Een litteken kan storen op de gezondheid (onder andere keellittekens en huidlittekens). Wanneer men de plaats van de littekenstoornis inlasert met een bepaald geneesmiddel, verdwijnt de stoornis. De meeste huidlittekens storen overigens helemaal niet. Lelijke littekens kunnen met behulp van een laser en homeopathie verfraaid worden.

Maak direct een afspraak

Orthomoleculaire geneeskunde

Orthomoleculaire geneeskunde is het versterken van een natuurlijk genezingsproces. Er wordt alleen gewerkt met stoffen die al in het lichaam voorkomen (de zogenaamde lichaamseigen stoffen, maar dan in hogere doseringen) en niet met lichaamsvreemde stoffen zoals bijna alle reguliere geneesmiddelen dat zijn. Een voordeel is dat het lichaam deze stoffen herkent en zelden protesteert als ze worden toegediend, integendeel. Een voorbeeld is magnesium dat helpt krampen op te heffen. Een van de pioniers was de tweevoudig Nobelprijs winnaar Linus Pauling, die vooral bekend is geworden door het gebruik van hoge doses vitamine C.

Maak direct een afspraak

Iriscopie

Alle organen vinden hun projectie in het gekleurde deel van de ogen (de iris genoemd).
Langs deze weg kan men bepalen wat er in het lichaam niet goed functioneert en aan de hand daarvan een diagnose stellen. Meer informatie? Vul het contactformulier in of bel 06 - 295 678 48.

Meer weten? Vraag het ons

Focussen

Een focus is een ingekapselde haard die op afstand gifstoffen afgeeft. Meestal voelt men op de plaats van de focus zelf niets, maar merkt men alleen de afstandswerking. Een sterke galfocus kan onder andere reuma veroorzaken. De plaatsen waar focussen voorkomen zijn: Sinus maxillaris (kaakholte), gebit, keel, gal en blindedarm (coecum, niet de appendix).


Men kan een focus doen verdwijnen door bepaalde medicijnen op de huid aan te brengen en deze naar binnen te stralen (inlaseren). Zo verdwijnt ook de met de focus geassocieerde klacht. Focussen staan los van candidiasis (het betreft dus geen haarden van candida). Focussen kunnen allerlei genezingsprocessen in het lichaam belemmeren. Gemiddeld moet een sterke focus zesmaal worden behandeld voor het is verdwenen. Een heel mooi voorbeeld is het volgende: bij reuma speelt oorzakelijk de galfocus vaak een grote rol. Heel vaak verbetert reuma aanmerkelijk als deze focus wordt weggenomen.

Plan een consult

Candidiasis

Van (systemische) candidiasis spreekt men wanneer de gist Candida Albicans over het hele lichaam (voornamelijk de slijmvliezen) verspreid is en zo – in principe - alle organen kan aantasten. De gistbron zit bijna altijd in de darmen. Dit is een chronische situatie en geen acute. Vooral het afweersysteem krijgt het zwaar te verduren, wat tot een vicieuze cirkel leidt. Onder de vele mogelijke klachten kunnen optreden: ontstekingsverschijnselen/infecties (blaas, huid), allergieën, schimmelinfecties (binnen én buiten het lichaam - spruw, witte vloed, voetschimmel, eczeem), voedselintoleranties, buikklachten, depressies, moeheid, enzovoorts.


De belangrijkste oorzaken zijn: aanleg, antibioticagebruik (een vicieuze cirkel), geraffineerde suiker en reguliere geneesmiddelen. Candidiasis is helaas nogal eens aangeboren… Ook in de zwangerschap ontstaat soms systemische candidiasis. Candidiasis is aantoonbaar met een bloedtest en (gemakkelijker) met een behandeling met kinesiologie (spiertests): dieet, niet-reguliere medicijnen, acupunctuur. Download de informatiebrochure voor meer informatie.

Download de brochure hier

Hypoglycemie

Hypoglycemie betekent lage bloedglucosespiegel. Het is dus het omgekeerde van suikerziekte (vaak gaat hypoglycemie aan diabetes vooraf). Hypoglycemie kan optreden zonder candidiasis, maar is daar meestal mee gecombineerd. Het komt in 75 % van de gevallen van candida voor en treedt vaak aanvalsgewijs op.

Bekijk de informatiebrochure