Uw praktijk voor integrale geneeskunde in Den Haag

Balans tussen lichaam en geest

Integrale geneeskunde neemt de hele mens als uitgangspunt en maakt voornamelijk gebruik van natuurlijke behandelmethoden. Wilt u af van uw lichamelijke klachten, maar wilt u geen last hebben van die nare bijwerkingen van medicijnen? Dan is integrale geneeskunde wellicht iets voor u. Praktijk Oosterman richt zich op de balans tussen lichaam en geest en biedt u een uitgebreid aanbod van alternatieve geneeswijzen aan.

Dr. Harris Oosterman is opgeleid tot arts aan de prestigieuze Rijksuniversiteit Leiden en tot huisarts aan de Erasmusuniversiteit van Rotterdam en hij weet dan ook precies hoe alternatieve geneeswijzen gebruikt kunnen worden als aanvulling op de reguliere geneeswijze. Praktijk Oosterman is lid van de WAVAN en de NAAV (zie logo links). Dit houdt in dat behandelingen worden vergoed indien u een aanvullende verzekering heeft. Uw eigen risico wordt hierbij niet aangesproken.

Maak een afspraak
Logo WAVAN

Praktijk Oosterman is officieel lid van de Wetenschappelijke Artsen Vereniging voor Acupunctuur in Nederland en de Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging.

Diverse natuurgeneeskundige behandelingen

Hieronder vindt u de verschillende behandelingen waarvoor u terechtkunt bij Praktijk Oosterman. Klik op de behandeling voor meer informatie.

Een natuurlijke kijk op uw gezondheid

Natuurgeneeskunde is de oudste vorm van geneeskunde. De natuurgeneeskunde gaat uit van een heel ander mensbeeld en dus ook ziektebeeld dan de reguliere geneeskunde. Onder integrale geneeskunde vallen vormen van geneeskunde die aanvullend op reguliere geneeskunde kunnen worden ingezet. De bekendste zijn homeopathie, acupunctuur, orthomanuele en anthroposofische geneeskunde. 


Een arts voor integrale geneeskunde benadert ziekte en gezondheid vanuit een holistische visie. Bij de zoektocht naar de oorzaak van uw klachten worden zowel lichamelijke en geestelijke alsook emotionele factoren betrokken. Zo ontstaat een breed beeld van uw ziekte of klachten, dat niet alleen uitgaat van fysieke klachten. 


De behandeling is er met name op gericht uw gezondheid te herstellen en niet alleen de symptomen te bestrijden. Integrale geneeskunde gaat ervan uit dat ziekte een tekort aan uw gezondheid is en niet aan farmaceutische middelen.

Meer over Praktijk Oosterman

Praktijk Oosterman in het kort

Dr. Harris Oosterman, regulier arts bij Praktijk Oosterman, maakt een synthese tussen alternatieve en reguliere geneeskunde. Hij rondde met succes de huisartsenopleiding aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam af. Dr. Harris Oosterman is al meer dan 30 jaar arts voor acupunctuur, homeopathie en diverse andere therapieën uit de natuurgeneeskunde. Dr. Harris Oosterman is lid van de WAVAN en de NAAV.


Bij Praktijk Oosterman zien we de integrale behandelmethoden als een alternatieve behandelwijze die als aanvulling op de reguliere geneeskundige behandeling kan worden ingezet. De behandelingen worden vergoed via uw aanvullende verzekering. Uw eigen risico wordt hierbij niet aangesproken.