Acupunctuur, Buteyko
en Homeopathie

Gezond worden zonder bijwerkingen van medicatie

Acupunctuur Den Haag bij Praktijk Oosterman

Acupunctuur

Bij acupunctuur worden de energiestromen in het lichaam weer in balans gebracht. Ziekte in het Chinese denken is een disbalans in de energieën. Door het herverdelen van de energieën krijgt het lichaam de kans zichzelf te genezen. Tijdens een acupunctuurbehandeling kunnen er zowel acupunctuurnaalden als een infrarood laser gebruikt worden. Acupunctuur kan in principe bij alle kwalen worden ingezet. Een bekende toepassing is de anti-rookbehandeling. Wilt u weten hoe acupunctuur u kan helpen? Bel dan 070-3912361 of vul het contactformulier in.

Homeopathie Den Haag bij Praktijk Oosterman

Homeopathie

Bij homeopathie wordt een middel verdund en gepotentieerd (een proces van schudden). De kracht, de essentie van het middel komt naar boven. Het oorspronkelijke middel hoeft niet plantaardig te zijn, maar kan ook dierlijk of mineraal zijn. Er is dus altijd sprake van een verdunning. Bij fytotherapie is er geen sprake van verdunning. Deze begrippen worden vaak door elkaar gebruikt. Het is echter van belang te weten dat fytotherapeutische middelen niet en homeopathische middelen soms wel door de verzekeraars vergoed worden. Doordat het vooral een beïnvloeding van de energieën betreft bij homeopathie, hoeft men niet bang te zijn voor bijwerkingen, ook al kan in het begin wel een verergering van de klachten optreden die u al had. De uitvinder van de homeopathie is Hahnemann. Hij paste vooral de klassieke homeopathie toe (waarbij met name middelen worden gekozen op karakter en voorkeuren van bijvoorbeeld voedsel). De door mij gebruikte homeopathie is de klinische. Deze vorm gaat vooral uit van symptomen en is wat praktischer gericht dan de klassieke homeopathie.

Verhelp uw astma met Buteyko Den Haag

Buteyko

Wist u dat u door de juiste ademhalingstechniek astma kunt verminderen? Praktijk Oosterman gaat met u aan de slag met de Buteyko techniek. Bij Buteyko wordt ervan uitgegaan dat de bewustwording van de eigen ademhaling kan zorgen voor verbetering van de gezondheid en diverse aandoeningen kan verminderen en/of doen verdwijnen. Meer informatie over deze ademhalingstechniek? Bel 070 – 391 23 61 of vul het contactformulier in.

Reiki behandeling bij Praktijk Den Haag geeft u meer energie

Reiki en Tera Mai

Heeft u het gevoel dat u minder energie heeft? Veel kwalen zijn het gevolg van een gebrek aan energie. Een handoplegging tijdens een Reikibehandeling kan u helpen. Het belangrijkste doel van een Reiki handoplegging is het toevoeren van energie. Door extra energie beïnvloedt u uw gezondheid positief. Wilt u een afspraak maken voor een Reikibehandeling of wilt u meer informatie? Bel dan op 070 – 391 23 61 of vul het contactformulier in.

Kinesiologie Den Haag voor een goede diagnose

Kinesiologie

De test van de deltaspier (de armtest) is een lichaamspendel. Men kan hiermee organen uittesten en uitzoeken welke geneesmiddelen passend zijn. Wanneer uw deltaspier bijvoorbeeld bij de test op nierfunctie sterk blijft, dan is uw nierfunctie zelf ook sterk. Wordt uw spier hierop zwak, dan zijn de nieren zwak. Dus: sterke armspier = sterk orgaan en zwakke armspier = zwak orgaan. Met deze test is ook candidiasis makkelijk aantoonbaar. Om te bepalen of een bepaald middel (regulier of alternatief) wel of niet bij u past is deze test ook heel geschikt.

Intrinsic factor bij Praktijk Oosterman Den Haag

Intrinsic Factor

Intrinsic factor is een maagfactor die er voor zorgt dat er voldoende vitamine B 12 vanuit de maag in het bloed wordt opgenomen. Symptomen van gebrek kunnen zijn: moeheid, hartkloppingen, en in ernstige gevallen ook bloedarmoede. Door inlaseren en eventueel slikken van een middel dat intrinsic factor bevat kan dit euvel meestal adequaat worden aangepakt.

EMDR - door geleide oogbewegingen kunnen klachten verminderen.

EMDR

EMDR is een therapie die er vanuit gaat, dat via bepaalde, geleide oogbewegingen, klachten verminderen of verdwijnen. Deze methode is vooral heel goed geschikt voor mensen die een traumatische ervaring hebben gehad (recent of in het verleden). De mate van verbetering kan onmiddellijk gecheckt worden.

EFT: Emotional Freedom Therapy

EFT - Emotional Freedom Therapie - is een methode om negativiteit uit het leven te verwijderen door middel van het tappen van bepaalde acupunctuurpunten. Een verbluffend eenvoudige methode. Deze methode is snel aan te leren en is heel effectief. Ook voor lichamelijke klachten is deze methode te gebruiken. Vul het contactformulier in of bel 070 - 391 23 61.

Littekenstoornis - verfraaien van littekens

Littekenstoornissen

Een litteken kan storen op de gezondheid (onder andere keellittekens en huidlittekens). Wanneer men de plaats van de littekenstoornis inlasert met een bepaald geneesmiddel, verdwijnt de stoornis. De meeste huidlittekens storen overigens helemaal niet. Lelijke littekens kunnen met behulp van laser en homeopathie verfraaid worden.

Orthomoleculaire geneeskunde Den Haag

Orthomoleculaire geneeskunde

Orthomoleculaire geneeskunde is het versterken van een natuurlijk genezingsproces. Er wordt alleen gewerkt met stoffen die al in het lichaam voorkomen (de zogenaamde lichaamseigen stoffen, maar dan in hogere doseringen) en niet met lichaamsvreemde stoffen zoals bijna alle reguliere geneesmiddelen dat zijn. Een voordeel is dat het lichaam deze stoffen herkent en zelden protesteert als ze worden toegediend, integendeel. Een voorbeeld is magnesium dat helpt krampen op te heffen. Een van de pioniers was de tweevoudig Nobelprijs winnaar Linus Pauling, die vooral bekend is geworden door het gebruik van hoge doses vitamine C.

Door Iriscopie een juiste diagnose stellen

Iriscopie

Alle organen vinden hun projectie in het gekleurde deel van de ogen (de iris genoemd).

Langs deze weg kan men bepalen wat er in het lichaam niet goed functioneert en aan de hand daarvan een diagnose stellen. Meer informatie? Vul het contactformulier in of bel 070 - 391 23 61.

Focussen verhelpen bij Praktijk Oosterman Den Haag

Focussen

Een focus is een ingekapselde haard die op afstand gifstoffen afgeeft. Meestal voelt men op de plaats van de focus zelf niets, maar merkt men alleen de afstandswerking. Een sterk galfocus kan onder andere reuma veroorzaken.

De plaatsen waar focussen voorkomen zijn: Sinus maxillaris (kaakholte), gebit, keel, gal en blindedarm (coecum, niet de appendix).

Men kan een focus doen verdwijnen door bepaalde medicijnen op de huid aan te brengen en deze naar binnen te stralen (inlaseren). Zo verdwijnt ook de met de focus geassocieerde klacht. Focussen staan los van candidiasis (het betreft dus geen haarden van candida). Focussen kunnen allerlei genezingsprocessen in het lichaam belemmeren. Gemiddeld moet een sterk focus 6 maal worden behandeld voor het is verdwenen. Een heel mooi voorbeeld is het volgende: Bij reuma speelt oorzakelijk de galfocus vaak een grote rol. Heel vaak verbetert het reuma aanmerkelijk als deze focus wordt weggenomen.

Candidiasis verhelpen bij Praktijk Oosterman Den Haag

Candidiasis

Van (systemische) Candidiasis spreekt men wanneer de gist Candida Albicans over het hele lichaam (voornamelijk de slijmvliezen) verspreid is en zo – in principe - alle organen kan aantasten. De gist-bron zit bijna altijd in de darmen. Dit is een chronische situatie en geen acute.
Vooral het afweersysteem krijgt het zwaar te verduren, wat tot een vicieuze cirkel leidt. Onder de vele mogelijke klachten kunnen optreden: ontstekingsverschijnselen/infecties (blaas, huid), allergieën, schimmelinfecties (binnen EN buiten het lichaam - spruw, witte vloed, voetschimmel, eczeem!), voedselintoleranties, buikklachten, depressies, moeheid enzovoorts.

De belangrijkste oorzaken zijn: aanleg, antibiotica gebruik (een vicieuze cirkel), geraffineerde suiker en reguliere geneesmiddelen. Candidiasis is helaas nogal eens aangeboren… Ook in de zwangerschap ontstaat soms systemische candidiasis.
Candidiasis is aantoonbaar met een bloedtest en (gemakkelijker) met kinesiologie (spiertests)

Behandeling: dieet, niet-reguliere medicijnen, acupunctuur.

Download de informatiebrochure voor meer informatie.

Belang van het op tijd behandelen van hypoglycaemie

Hypoglycaemie

Hypoglycaemie betekent lage bloedglucosespiegel. Het is dus het omgekeerde van suikerziekte (vaak gaat hypoglycaemie aan diabetes vooraf). Hypoglycaemie kan optreden zonder candidiasis, maar is daar meestal mee gecombineerd. Het komt in 75 % van de gevallen van candida voor en treedt vaak aanvalsgewijs op.

Download de informatiebrochure hieronder.